Helsingille

Olen kiitollinen, että saan olla ehdolla pitkäaikaisen kotini Helsingin valtuustoon – päätöksentekijäksi kaupungille, joka on mielestäni maailman paras. 

Valtuustossa haluan tehdä Helsingistä entistä paremman. Helsingissä tarvitaan kuuntelevaa, ammattimaista ja viisasta päätöksentekoa, jossa yhdistyvät toisista ihmisistä ja ilmastosta huolehtiminen sekä järkevä talouden hoito. Se on Harakan matikkaa.

Olen kasvanut kuurojen vanhempien kodissa – minulle kaikkien ihmisten jakamattomat ihmisoikeudet ovat lähtökohta. Ajattelen, että ilman peruskoulua en olisi saanut elämäni mahdollisuuksia. Haluan tehdä työtä valtuustossa, jotta jokaisella lapsella on syntyperästä ja asuinpaikasta riippumatta yhdenvertaiset mahdollisuudet sivistykseen. Myös maksuton, kotia lähellä oleva varhaiskasvatus kuuluu jokaisen lapsen oikeuksiin. Sitä haluan edistää. Se on saavutettavuutta sanan suurimmassa merkityksessä.

Olen valmistunut taidekorkeakoulusta ja olen toiminut toimittajana yli 30 vuotta, viimeksi Yleisradiossa 17 vuotta. Lisäksi olen kirjoittanut viisi kirjaa ja toiminut yrittäjänä.  Nuorena elätin itseäni muusikkona ja piirtäjänäkin. 

Kaupunkikulttuurin ohella olen luontoihminen. Maailman parhaassa kaupungissa paitsi julkisten palveluiden ja kulttuurin, myös luonnon ja liikunnan tulee olla kaikkien saavutettavissa. Helsingin saarissa on voitava vielä retkeillä ja telttailla – ilman omaa venettäkin. Matkat saariin ja muihin parhaan kaupungin osiin tehdään ilmastoa kunnioittaen, toimivalla julkisella liikenteellä tai puhtailla yksityisillä tai jaetuilla kulkuneuvoilla. Liikenne- ja kaupunkisuunnitteluun haluan tuoda järkeä ja hyvää johtajuutta.

Helsingille haluan seuraavia asioita:

Kuuntelu x johtaminen = maailman paras kaupunki

Tarkoitus ei pyhitä keinoja – päätösten pohjaksi pitää olla tutkittua tietoa. Lisäksi päätöksiä pitää tehdä ihmisten kanssa – kuunnellen, arjen realiteetit tunnistaen. Ja lopulta asioita on tehtävä todeksi, saatava aikaiseksi. Ilman tekoja emme ratkaise kaupungin ongelmia, kuten köyhyyttä. Tähän kaikkeen lupaan oman osaamiseni ministeri-, kansanedustaja- ja toimittaja-kirjailija-yrittäjätaustallani antaa. Osaan, kuuntelen ja laitan toimeksi.

Ihminen + business = maailman paras kaupunki

Politiikka on välittämisen väline. Jotta voimme pitää huolta kaikista, tarvitaan saavutettavia, laadukkaita palveluita varhaiskasvatuksessa, koulussa, vanhustenhuollossa, sivistys- ja kulttuuritoimessa sekä sosiaali- ja terveystoimessa. Palveluita pidetään yllä elävällä ja kasvavalla kaupungilla, jossa on hyvä ja houkutteleva yrittää. Yrityksiin ja työllisyyteen kannattaa investoida.

Kulttuuri x sauna = maailman paras kaupunki

Kulttuuri rakentaa kaupungin. Helsingin rikkautta ovat kirjastot, galleriat, teatterit, tempaukset, festarit, klubit, ravintolat ja baarit. Elävä ja sykkivä kaupunki houkuttelee ihmisiä ja yrityksiä puoleensa. Helsinkiläisistä iso osa saa elinkeinonsa tästä sykkeestä. Korona on ollut iso isku. Juuri nyt tehtävämme on pitää erityisesti huolta kulttuurin edellytyksistä kaupungissa. Kulttuurisesti elävä, kasvava ja monipuolinen kaupunki tuottaa hyvää kaikille.