Suomen malli säilytettävä, esikuva EU:lle

EU-parlamenttien demarit: Suomen suora, avoin omistus säilytettävä – ja laajennettava koko Eurooppaan.

Pyöreän pöydän ääressä istuu demareita EU-maiden valtiovarainvaliokunnista. Yllättävää kyllä, tämä Pariisin yhteiskokous on lajiaan vasta toinen – ensimmäisen kerran tapasimme Berliinissä lokakuussa.

Pöydällä on jälleen isoja kysymyksiä: vastauksemme talouskriisiin, veronkiertoon, maahanmuuton rahoitukseen. Keskustelu on äärimmäisen hedelmällistä, koska Saksassa ja Portugalissa, Latviassa ja Ranskassa näkemykset poikkeavat toisistaan – kohteliaasti sanottuna – huomattavasti. Yhteisistä arvoista voi johtaa hyvin erilaisia toimintalinjoja, varsinkin kun joissakin maissa demarit johtavat hallitusta (Ruotsi, Italia, Ranska), osallistuvat koalitioon (Saksa) tai ovat oppositiossa (Suomi, Latvia).

Yhteisessä julkilausumassa edellytetään toimia kasvun, kysynnän ja investointien lisäämiseksi, veroparatiisien julkista listaamista ja askelia yhteisen yhteisöverominimin määrittämiseksi.

Suomalaisittain tärkeä on kohta 7:  Europe needs to

Adopt Finland’s approach aiming at strictly reducing the use of indirect ownership of securities. This will help to prevent hiding the identity of ther real owner.

”Euroopan on omaksuttava Suomen lähestymistapa, joka tähtää epäsuoran arvopaperiomistuksen tiukkaan vähentämiseen. Tämä auttaa estämään lopullisen omistajan henkilöllisyyden piilottamista.”

Selvästi sanottu.

IMG_7725