Suomen ja SDP:n tulevaisuushaasteet

Miksi pyrin puolueen varapuheenjohtajaksi?

Tulevan puoluekokouskauden ja samalla tämän hallituksen (ensimmäisen) kauden haasteet voi jakaa kolmeen osaan.

1. On pidettävä huolta talouspolitiikan linjasta, joka on Antti Rinteen hallitusohjelman merkittävin saavutus. Tänä syksynä meidän on puolustettava voimakkaasti oikeudenmukaisuutta ja kestävän kasvun tulevaisuusinvestointeja.

Emme hyväksy sitä, että koronakriisin lasku maksatettaisiin pienituloisiin kohdistuvilla leikkauksilla. Hyvinvointipalvelujen rahoituksesta on pidettävä huoli SDP:n ohjelman mukaisilla verouudistuksilla, joissa omistamisen verotus on painopisteenä – myös kansainvälisesti.

2. Entisenä työministerinä haluan olla käytettävissä myös, kun puolustetaan työntekijöiden asemaa ja taistellaan työllistämistavoitteista. Hyvällä yhteistyöllä palkansaajajärjestöjen kanssa olemme avanneet tietä parempiin työllistämispalveluihin ja työelämän lainsäädännön korjauksiin.

Hallitusneuvotteluissa kokosimme johdollani laajan harmaan talouden torjuntaohjelman, johon sisältyy mm. alipalkkauksen kieltäminen.

3. Meidän sosialidemokraattien on kannettava vastuu tuloksellisesta ilmastonsuojelusta. Pystymme vastaamaan populistien propagandaan selkeillä tosiasioilla ja oikeudenmukaisilla ratkaisuilla.

Meidän vahvuutemme on, että tunnemme työn ja tuotannon. Päästötavoitteisiin ei päästä vain yksilöiden tyylivalinnoilla, vaan teollisen mittakaavan ratkaisuilla energiantuotannossa, sähkönjakelussa ja kiertotaloudessa. Hyödynnämme EU:n miljarditukia omaan ilmastoelvytykseemme – raidehankkeisiin saatu 60 miljoonaa oli hyvä alku. Samalla saamme työtä ja tuloja viemällä maailmalle parasta suomalaista teknologiaa ja osaamista.

Ilmastoteollisuus on vientivalttimme. Suomen teollista strategiaa on johdettava SDP:n voimin.

Olen varma siitä, että meillä sosialidemokraateilla on edessämme menestyksen vuosikymmen. Johdamme Suomea osaavasti ja vakuuttavasti kohti turvallista tulevaisuutta. Olemme myös muulle Euroopalle ja maailmalle esimerkkinä siitä, että oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteet johtavat kestävään kasvuun.