SDP:n puheenjohtajaksi

15731902_10155090357837638_8914198990375737248_o

Sosialidemokraattien on oltava tulevaisuuspuolue, joka vakuuttaa suomalaiset keväällä 2019, että meidän johdollamme Suomi astuu turvallisesti 2020-luvulle. Ei pelkästään puolueen, vaan koko Suomen linja on kirkastettava. 

Meillä on iso haaste. Alle 50-vuotiaista vain 7,5 prosenttia kannattaa SDP:tä. Vain 7,5 prosenttia heistä, jotka elävät lapsiperheen arkea, kiireisimpiä työvuosiaan, perustavat ensimmäistä kotia, opiskelevat. Vaikka juuri nämä ruuhkavuosien kansalaiset hyötyvät eniten sosialidemokraattien saavutuksista – ilmaisesta koulutuksesta, laadukkaasta päivähoidosta, työntekijöiden oikeuksista ja vaikkapa tuetuista perhelomista – niin miten tässä näin on käynyt? Hyvinvointivaltiosta eniten hyötyvä ja hyvinvointivaltiolle kaikkein tärkeimmän panoksen antava väki, jonka suuri enemmistö kannattaa sosialidemokraattisia arvoja, ei kuitenkaan kannata sosialidemokraatteja.

Vain 14 prosenttia suomalaisista pitää sosialidemokraatteja ”yhteiskuntaa uudistavana voimana”. Se on pienempi kuin viime vaalien ääniosuutemme – siis kaikki äänestäjämmekään eivät pidä meitä yhteiskuntaa uudistavana voimana. Muut suuret puolueet ja vihreät ovat aivan eri kymmenluvulla.

Olen tietysti iloinen ja ylpeä, kun menestymme mielipidetiedusteluissa. Silti nämä luvut laittavat nöyräksi. Äänestäjä, jolla on työvuosia edessään, asuntolaina ja lasten harrastukset maksettavana, tietenkin valitsee sen vaihtoehdon, jonka uskoo vievän Suomea eteenpäin ja menestykseen. Mutta vain yksi kahdeksasta tavallisesta suomalaisesta, jonka eteen olemme tehneet ja teemme kovaa työtä, vain joka kahdeksas uskoo, että SDP on oikea valinta.

Tämä ei ole kenenkään puoluejohtajan vika, vaan vuosikymmenien eroosion tulos. Minusta se on hirveän epäoikeudenmukaista, mutta tuomiosta ei voi valittaa.

Kaksi vuotta on liian lyhyt aika muuttamaan tätä mielikuvaa. Kahden vuoden aikana voimme kuitenkin aloittaa muutoksen, jonka ansiosta tulevaisuuteen luottavat suomalaiset luottavat tulevaisuutensa SDP:n osoittamaan suuntaan.

Tälle tehtävälle olen omistautunut tähänkin asti, ja saanut tehdä innostavaa uudistustyötä tämän puolueen parhaiden voimien kanssa, niin nuorten kuin kokeneempienkin konkareiden kanssa. Ja kaikki työni tähtää siihen, teen kaikkeni sen eteen, että SDP ansaitsee vaalivoiton, riippumatta siitä, mitä käyntikortissani lukee.

Rohkeutta antaa se, että tässä toivon liikkeessä meitä on monta. Kaikkialla Suomessa, kaiken ikäisiä, maalla ja kaupungeissa, duunareita ja yrittäjiä. Meitä yhdistää yksi intohimo. Haluamme SDP:stä enemmän.

Kyse ei ole minusta, vaan isommasta asiasta, yhteisestä asiasta.

Asiat tarvitsevat kuitenkin kasvot. Siksi otan vastaan tämän luottamuksen osoituksen, ja pyrin uusiutuvan sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtajaksi.

Tässä olen, ja palvelen parhaani mukaan.

Timo

15724736_10155088942977638_5033045542313167964_o (1)