Lyhyt esittely

TIMO HARAKKA

RGB, kookasOlen 51-vuotias toimittaja ja kirjailija. Olen kotoisin Äänekoskelta, Keski-Suomesta. Isäni Nikolai, Karjalan evakko, pääsi töihin paperitehtaalle ja löysi äitini Lean vaneritehtaalta. Äidinkieleni on viittomakieli.

Aloitin toimittajan työt 15-vuotiaana. Yleisradiossa olen ollut vuodesta 1997, viimeksi A-Studion kolumnistina. Keskusteluohjelmiani ovat olleet Musta laatikko, Pressiklubi sekä 10 kirjaa -kesäsarja, josta pokkasimme Anna Kortelaisen kanssa Kultainen Venla -palkinnon 2011.

Olen tehnyt 20 vuotta tutkivaa journalismia kansainvälisestä taloudesta ja rahoitusmaailmasta. Dokumenttisarjani Rahan jäljillä (2003) on esitetty kolmella mantereella.

Ensimmäinen EU-kirjani Spagettivatikaani julkaistiin jo 1995, kun Suomi liittyi jäseneksi. Kirjoitin finanssikriisistä teoksen Luoton loppu 2009. Eurokriisiä käsittelevä Suuri kiristys ilmestyi keväällä 2014.

Olen maisteri Teatterikorkeakoulusta ja teen sosiologian väitöskirjaa Tampereen yliopistoon. Harrastan kaikkea kulttuuria, lapiohommia ja ikämiessählyä.

 

Timo, Linnea ja Anu Raahessa 17.4.14.
Timo, Linnea ja Anu Raahessa 17.4.14.

Suomen lisäksi kielitaitooni kuuluu sujuva englanti ja hyvät ruotsi ja saksa. Espanjaa osaan kohtalaisesti ja ranskasta alkeet.

Vaimoni Anu Laitila on toiminnanjohtajana Lukukeskuksessa, joka edistää lasten ja nuorten lukemista. Hän on kotoisin Haapavedeltä, Pohjois-Pohjanmaalta. Lisäksi Anu toimii lukuisissa kulttuuri- ja seurakuntahallinnon luottamustehtävissä.

Perheessä on kolme lasta, vanhin on 14 ja nuorin 1-vuotias. Elämme elämän ruuhkavuosia, joiden hallitseminen olisi mahdotonta ilman isovanhempien apua. Jokaisen menestyvän miehen takana on hyvä anoppi.