Kokoomus ei ole uskottava talouspuolue

Kokoomus on nykyisen puheenjohtajan kaudella hukannut uskottavuutensa talouspuolueena, sanoi Harakka Harakanpesässä – eli Timo Harakka vaalitilaisuudessa ravintolassa Espoon Leppävaarassa sunnuntai-iltana.

Päämininisterivaalit ovat vaihtuneet valtiovarainministerivaaleiksi. Syitä on kaksi. Toisaalta keskustan vaalivoitto on varma. Toisaalta vaalien tärkeimmät teemat ovat talous ja työllisyys.

Sauli Niinistön ja Jyrki Kataisen aikoihin kokoomus korosti talousosaamista. Alexander Stubb tuntee maailmanpolitiikan ja diplomatian koukerot, mutta hänen tietonsa taloudesta ovat silmiinpistävän hatarat.

Kun kokoomus sai riveihinsä SDP:ssä pitkään vaikuttaneen Juhana Vartiaisen, Stubb nosti tämän saman tien ”oikeaksi kädekseen”. Tämä innostus alleviivaa sitä, että puheenjohtajalla ei ole ollut talouden osaajia lähipiirissä aiemmin.

Toinen farssi oli se, että kun kokoomus oli ensin esittänyt alempaa leikkaustarvetta, Stubb nosti tarjouksensa vastaamaan täsmälleen valtiovarainministeriön virkamiesten lukuja. VM ei mitenkään perustellut omaa arviotansa, mutta kokoomus ei perusteluita kaivannutkaan – puolue on talouspolitiikan papukaija.

Jokainen ministeriö tarkastelee maailmaa oman imupillinsä läpi. Mitä ajattelisimme, jos joku puolue ilmoittaisi, että kannatamme aina ja kaikkia liikenneministeriön virkamiesten toiveita?

Valtiovarainministerivaalissa SDP on vahvoilla, koska kasvun ja työllisyyden näkemys on vahva ja tähtää määrätietoisesti tulevaisuuteen. Alexander Stubb olisi pelkkä jees-ministeri, joka osaa vain leikata, leikata ja leikata, kunnes kaikki on leikattu.

 

Lisätiedot: Timo Harakka 040 5581393