Kirjeeni SDP:n helsinkiläisille jäsenille

Hyvä toveri,

Olen perheenisä, kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Koskelasta. Olen Sanna Marinin hallituksen liikenne- ja viestintäministeri, aikaisemmin toimin työministerinä Rinteen hallituksessa.

Ennen tuloani politiikkaan tein 30 vuotta uraa toimittajana mm. Yleisradiossa. Olen kirjoittanut viisi kirjaa, enimmäkseen kansainvälisestä taloudesta. Koulutukseltani olen teatteritaiteen maisteri ja sosiologian jatko-opiskelija Tampereen yliopistossa. Intohimoihini kuuluvat koripallo ja muu kulttuuri.

Maailma on neljässä vuodessa mullistunut, peruuttamattomasti. Olemme saaneet aikaan suuret sosialidemokraattiset uudistukset, mutta koronapandemia ja sota Ukrainassa vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Päällimmäisenä mielessäni on Suomen ja suomalaisten tulevaisuus. Liikenne- ja viestintäministerinä vastuulleni kuuluvat myös kyberturvallisuus sekä viestintäverkkojen – vaikkapa matkapuhelinten ja tv-lähetysten – toiminta.

Suomi tarvitsee sosialidemokraattisen hallituksen myös tulevaksi vaalikaudeksi. Jotta menestymme vaaleissa, meidän on tehtävä hyvä tulos myös Helsingissä. Aikoinaan puolue toivoi minun asettuvan SDP:n ehdokkaaksi Uudellamaalla. Halusin kuitenkin palata kotipesään, kaupunkiin, joka olen asunut 39 vuotta. Kaupunkiin,  jossa kolme lastani ovat saaneet kasvaa, seikkailla Käpylän kallioilla ja Pikkukosken rannoilla.

Olen valmis palvelemaan Helsinkiä, nöyrästi mutta täydellä tarmolla. Siksi tein kenties rohkeankin ratkaisun vaalipiirin vaihtamisesta. Viime keväänä tulin valituksi Helsingin kaupunginvaltuustoon ja saavutimme yhden lisäpaikan. Vähintään samaa tavoittelemme myös ensi kevään eduskuntavaaleissakin ehdokasjoukolla, jossa on hyvä olla monenlaista osaamista ja elämänkokemusta.

Nyt jos koskaan SDP:n peruspilarit, kansainvälisyys, solidaarisuus ja rauhantyö ovat tärkeitä! Jos olet samaa mieltä, toivon tukeasi Helsingin jäsenvaalissa.

Tulen myös mielelläni esittäytymään puolueosastojen kokouksiin tai muihin tilaisuuksiin!