Hyvä, että hallitus taipui veronkiertäjien armahduslaissa

On hyvä, että hallitus taipui luopumaan veronkiertäjien armahduslaista. Valtiosäännön asiantuntijat ovat hyvin yksituumaisesti todenneet, että rikkaille räätälöity erityislaki loukkaa kansalaisten yhdenvertaisuutta.

Kansalaiset ovat ymmärrettävästi tuohtuneet verorikollisten armahdusaikeista. Samaan aikaan, kun hallitus leikkaa vähävaraiselta väeltä ja vaatii tavallisia työtä tekeviä alentamaan palkkojaan, hellitään rikkaita, jopa rikollisia.

Seuraavaksi hallituksen pitää vetää takaisin esitys hallintarekisteröinnistä, joka heikentäisi ennestään suomalaisen omistuksen avoimuutta

Mielikuva miljonäärien hallituksesta vain vahvistui, kun kävi ilmi, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on ollut luxemburgilaisen veroparatiisiyhtiön johdossa.

Esitys olisi tehnyt verorikollisuudesta suorastaan hyväksyttävää. Rikoslaissa törkeän veropetoksen vähimmäisrangaistus on neljä kuukautta vankeutta. Hallituksen esityksen ansiosta miljoonakätkijät olisivat selvinneet vain seitsemän prosentin veronkorotuksella ja säästyneet kokonaan kiusalliselta julkisuudelta.

Veronkiertäjien armahduslaista luopuminen on hyvä ensimmäinen askel. Seuraavaksi hallituksen pitää vetää takaisin esitys hallintarekisteröinnistä, joka heikentäisi ennestään suomalaisen omistuksen avoimuutta.