Ajatuksia ja asennetta yli 20 vuotta

• Olen kirjoittanut kolumneja Suomen politiikasta ja taloudesta yli 20 vuotta. Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomien Nyt-liite, Suomen Kuvalehti, Metro, Talouselämä sekä parikymmentä paikallis- ja maakuntalehteä on julkaissut näkemyksiäni Hiihtoliitosta, terrorismista, päivähoidosta, Sonerasta, sotahistoriasta, osinkoverotuksesta, maahanmuutosta, metsäteollisuudesta, optioista, kesämökkeilystä, mediasta ja maanpuolustuksesta. Ja monesta muusta.

luoton-loppu1995

• Syksystä 2009 alkaen tekstit löytyvät blogistani. Pääpaino on talous- ja rahapolitiikalla, joita ryhdyin seuraamaan 1990-luvun lopulla. Globalisaatio, Euroopan rahaliitto ja ennen kaikkea ylikierroksille karannut maailman finanssijärjestelmä kasvoivat ilmiöiksi, joiden merkitys ei oikein tuntunut heijastuvan mediaan tai politiikan keskustelunaiheisiin. Olen yrittänyt ylläpitää suuren yleisön mielenkiintoa vaikeisiin, mutta tärkeisiin teemoihin.

• Vuonna 1996 SDP järjesti periaateohjelmansa yhteyteen avoimen kirjoituskilpailun, jonka voitin. Tekstin voi lukea tästä, ja arvioida, miten hyvin tai huonosti se on kuvannut viimeisten 20 vuoden kehitystä.

Suuri kiristys kertoo eurokriisin taustoista• EU-kirjani Spagettivatikaani (1995) arvion voi lukea täältä.

• Finanssikapitalismia vastaan hyökkäävä pamflettini  Luoton loppu (2009) sai aikaan kiittäviä, mutta myös yllättäviä reaktioita.

• Uusimman kirjani, Suuren kiristyksen (2014) sivustolta löytyy myös kirjan arvosteluja.

YouTubeen on ladattu luvatta joitakin A-Studion kolumnejani, joiden tekijänoikeudet kuuluvat Yleisradiolle. Muun muassa se, josta Alexander Stubb suuttui perinpohjaisesti.